Het 303 (SAR) Squadron heeft haar laatste jaar met een record aantal reddingsvluchten afgesloten. Nooit eerder werden in haar 55 jaar bestaan zoveel reddingsvluchten in een jaar uitgevoerd; namelijk 258, gemiddeld een inzet iedere 35 uur!

_22

Onder een reddingsvlucht wordt verstaan, een vlucht waarbij iemand direct per helikopter uit een levensbedreigende situatie is gered of met een medisch spoedeisend karakter naar een ziekenhuis op het vaste land is overgevlogen.

De laatste vlucht in de geschiedenis van het, inmiddels legendarisch SAR reddingsteam, was op de late avond van 31 december; een vlucht vanaf Terschelling naar het MCL te Leeuwarden, een brandwondenslachtoffer als gevolg van vuurwerk.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *