Het doek is definitief gevallen voor de gele Search and Rescue helikopters én het gehele 303 SAR Squadron. Met een militair ceremonieel heeft de Koninklijke Luchtmacht na 55 jaar trouwe dienst te hebben gedaan donderdag 15 januari afscheid genomen van haar SAR-eenheid door het teruggeven van het SAR-vlag met standaard. Door bezuinigingen is defensie gedwongen haar verschillende helikoptertypen te reduceren en ook haar civiele taken af te stoten. Daarbij is het opheffen van het 303 Squadron een direct gevolg; haar SAR-taak is door een civiel bedrijf overgenomen. De neventaak welke de Friese reddingseenheid door jaar en dag uitvoerde, het patiëntenvervoer, zal defensie blijven uitvoeren tot dat medio juni 2015 een civiel bedrijf ook dit heeft overgenomen

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *